Actueel

Piet van der Putten brengt yoga in de architectuur

Piet van der Putten stelt de beginselen uit de Yoga centraal bij het maken van architectuur. Of een gebouw nieuw wordt gebouwd, heringedeeld of gerenoveerd, in elk proces wil hij architectuur maken die gebruiksplezier en een harmonische ruimtelijke ervaring oplevert.

Yoga_in_de_architectuur

Het is bekend dat men door het zorgvuldig uitvoeren van yoga-oefeningen een goede gezondheid kan ontwikkelen en behouden. Zowel fysiek als mentaal ontstaat optimaal evenwicht. Piet van der Putten is van mening dat een gebouw ook in evenwicht moet zijn, door de verhouding in afmetingen tussen grote en kleine onderdelen en door de verhouding tussen de afmetingen van de mens in relatie tot het gebouw. Een gebouw, of het nu een bedrijfspand of een woning is, functioneert net als de mens, het best wanneer het in evenwicht is. Hij probeert dit onder meer te bewerkstelligen door een evenwichtige vorm en verantwoord materiaalgebruik.

Geïnspireerd vanuit de beginselen uit de Yoga zet hij nu de begrippen evenwicht, verantwoordelijkheid en professionaliteit centraal in zijn werk. Bij de Yoga gaat het om de totale filosofie. De fysieke oefeningen, het meest zichtbare onderdeel, is maar een onderdeel. Op zijn nieuwe website zet hij zijn visie en dienstverlening verder uiteen.

[download hier het artikel]

Bel me terug

Bel me terug

Naam*
Telefoon
Voorkeur tijdstip:
   

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

Contactformulier

Contactformulier

Naam*
Email*
website
Telefoon
Bericht*

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.