Autobedrijf-Heussen Maaseik

Uitbreiding van het bestaande autobedrijf door vervanging van de bestaande toonzaal door een nieuwe toonzaal, renovatie van de werkplaats aan de buitenzijde en de zone tussen toonzaal en werkplaats aan de binnenzijde.

Opdrachtgever: Autobedrijf Heussen BVBA
Locatie: Diestersteenweg 100, 3800  Maaseik
Opgeleverd: 8 december 2015

240 m2. Showroom, 40 m2. dienstruimten.

Locatie
De locatie is een kavel die onder een hoek van 45 graden aan de linker zijde schuin loopt. Langs deze schuine zijde loopt een zandweg. Hier was ook de enig mogelijke toegang. Het pand ligt langs een Rijksweg (N773, de Diestersteenweg). Alle aansluitingen langs Rijkswegen vallen onder de regels van de dienst Wegen en Verkeer. Volgens de huidige regelgeving moet bij elk verandering, waarbij er een Stedenbouwkundige Vergunning nodig is, de entree van het terrein worden beperkt tot 5 m. Bovendien moet de entree van het terrein, als er een zijweg aanwezig is, vanaf deze zijweg worden gemaakt. In dit geval is er een zijweg. Deze zandweg is, gezien de complexe ligging van het perceel, alleen geschikt om het terrein van de werkplaats te bereiken en het parkeerterrein aan de voorzijde, bijna vanaf de Rijksweg in te rijden. Het meest complexe deel van het werk waren de onderhandelingen die nodig waren om de definitieve aansluiting aan de Rijksweg en de zandweg te kunnen maken.

Wetgeving
Vanwege de complexiteit van de locatie zijn in het project alle aspecten van de wetgeving op Stedenbouwkundig gebied, regels voor het werken binnen een RUP (Ruimtelijk UitbreidingsPlan) en het werken volgens de regels van de dienst Wegen en Verkeer aan de orde gekomen.

Plan
De opgave bij het maken van een plan was vooral om het gegeven terrein en de oppervlakte binnen de bouwlijnen maximaal benutten. Voor de gegeven mogelijkheden was het precies mogelijk om het gevraagde aantal vierkante meters te realiseren.

Bel me terug

Bel me terug

Naam*
Telefoon
Voorkeur tijdstip:
   

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

Contactformulier

Contactformulier

Naam*
Email*
website
Telefoon
Bericht*

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.